Itt az ősz és jönnek lassan a téli zöldségek, amik sajnos legalábbis az én konyhámban sokszor mellőzve vannak. Az egyik ilyen a zellergumó. A zellert gyereknek csak levesbetétként ismertem, amit semmi áron meg nem ettem volna. Most egy olyan recept következik, ami ha abba a kategóriába tartozol, hogy ki nem állhatod a zellert akkor végig se olvasd, viszont ha a megeszem de nem rajongok érte csoportba tartozol akkor érdemes egyszer kipróbálni!
2 személyre szólnak az adagok:
egy nagy fej zellernek a negyede (kb 250gr), 2 tojás, fél póréhagyma, kis szalonna/bacon, zabtejszín.
A zellert megpucoljuk és gyufaszál vastagságúra lereszeljük. A póréhagymát megmossuk és felkarikázzuk. Serpenyőben csíkokra vágott szalonnát és vagy bacont pirítunk, hozzáadjuk a pórét és a zellert, sózzuk, borsozzuk kis tárkony és lestyán is mehet bele, megdinszteljük. Egy hőálló edénybe halmozzuk és leöntjük a tejszínes tojásos keverékkel. Előmelegített sütőben kb 40 percig, pirulásig sütjük.
A zeller édeskés ezért több só kell bele, viszont a szalonna sós ezért vigyázzunk a sózással. Nekem kicsit édeskés maradt. Ki kell tapasztalni. Zöld salátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése