2010. október 10., vasárnap

hagymás sütemény

Ez a tipikus "Zwiebelkuchen" paleosított változata.
Tészta: 2 tojásból gyúrható tésztát készítünk.
Ezt tehetjük csak zabliszttel, vagy szezám-lenmag-zab keverékkel. Tapasztalatom szerint egy kis zabliszt kell bele mert különben nem lehet nyújtani. Persze akinek más igazi lisztje van, tehát nem őrlemény, azzal is elkészítheti. A 2 tojást kis vízzel egy szelet vajjal kikeverjük, majd annyi lisztet teszünk bele, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Sütőpapíron kinyújtjuk és sütőpapirostól beletesszük egy magasabb formába, hogy legyen neki egy kis oldala.
Töltelék: 1 kiló hagymát megpucolunk és vékony szeletekre vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a hagymaszeleteket és 12dkg vékonyra szelt bacon szalonnát, sózzuk, borsozzuk. Üvegesre pároljuk.
Mikor kész, a tölteléket elsimítjuk a tésztán és meglocsoljuk 1 tojás + 2 dl zabtejszín keverékével.
Előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük.
Salátával kínáljuk. ...hogy stílusos legyen tálalhatjuk hagyma salátával is a receptet megtaláljátok a salátáknál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése