2010. október 28., csütörtök
házi praliné
Tehát a recept: végy egy szilikonos pralinéformát. Gőz fölött olvassz fel fél tábla étcsokit (min.70%), majd önts mindegyik forma aljába egy keveset és kend be az oldalát is. Nem szabad túl vékonyan csinálni, mert a kiszedésnél nem fog egyben maradni.. Tedd a hűtőbe amíg megszilárdul. Ezalatt készítsd el a tölteléket ami szinte bármi lehet. pirított mogyoró, vagy kakaókrém, aszalt gyümölcs, aszalt gyümölcs alkoholba áztatva, stb... Figyelj arra, hogy ne teljesen töltsd meg, legyen hely a praliné aljának is (ami a formában a teteje). Tölteléktől függően hagyd ezt is megkeményedni. Majd olvaszd fel a tábla másik felét és öntsd a megtöltött formák tetejére. Ismét irány a hűtő---> ezúttal egy egész éjszakára is bent lehet hagyni. Igazán finom pár nap múlva lesz amikor az ízek összeértek. Nekem 15 darab lett egy tábla csokiból.
Megjegyzés: csokit házilag is előállíthatunk, kakaóvaj és kakaó segítségével ebben az esetben tehetünk bele xukrot, vagy akár el is hagyhatjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése