2010. november 18., csütörtök

répa spagetti

 Találtam a múltkoriban egy csodás kis reszelőt... homokóra formája van és spirált lehet vele reszelni, a két végén két különböző mérettel.
Így azt hiszem gyakrabban fogok répát, fehérrépát enni. Két perc alatt megvan, míg régebben hámozóval addig hámoztam amíg el nem fogyott.
Tehát akinek nincs ilyenje érdemes befektetni rá, főleg ha nagy a család!
A répát/fehérrépát vegyesen, alaposan megmossuk és lekeféljük (én mostanában amit csak lehet nem hámozok). Csíkokra reszeljük, hámozzuk vagy vágjuk és vajon erős tűzön megpirítjuk. Azért nagy lángon, hogy ne nagyon párolódjon maradjon inkább kicsit ropogós. Sózzuk, fűszerezzük (rozmaring, bors, curry... ki mit szeret). A képen mellette tejszínes gomba van...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése