2010. szeptember 25., szombat

"Pommes" kókuszos karalábé

Karalábét megpucoljuk, fejenként egyet számítva és hasábokra vágjuk. Serpenyőben vajat olvasztunk és beletesszük a karalábéhasábokat. Sózzuk, kis kurkuma vagy curry a szín kedvéért és nagy lángon kicsit megpirítjuk. Löttyintünk rá egy kis kókusztejet, lefedjük és hagyjuk kicsit puhulni immáron kis lángon. A végén amikor már puha, ne legyen szétfőve a cél hogy ne legyen kőkemény, levesszük a fedőt és a kókusztejet hagyjuk elpárologni. A végeredmény egy ropogós sült krumplira emlékeztető étel lesz.
Természetesen lehet kókusztej nélkül is készíteni vízzel helyettesítve, a kókusztej csak egy pikáns ízt kölcsönöz neki.

Elkészítési idő pucolással együtt kb. 15 perc.
Sült húsok mellé kiváló!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése