2010. szeptember 25., szombat

Csokis-kókuszos-aszaltszilvás torta


Torta alap:
keverjük össze a száraz hozzávalókat: 230 gramm liszt (én fele-fele használtam mogyoró illetve kókuszőrleményt) + kakaópor + késhegynyi szódabikarbóna vagy sütőpor (sütőporból 1tk.) + xukor, vagy sztevia ízlés szerint.

és a "nedveseket" : turmix gépben: 1 alma felkockázva + 3 tojássárgája
                             tojásfehérje felverve                          
                             50 gr vajat 50 gr étcsokival felolvasztva
Majd sorban, a tojásfehérjét hagyva utoljára, összekeverjük a hozzávalókat.
Tortaformába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Én a tortaformába sütőpapírt tettem így nem kellett vajazni, lisztezni és mosogatni is könnyebb.
Krém: 400ml kókusztejet édesítünk, keverünk bele kókuszreszeléket és zselatinnal, vagy agar-agarral puding sűrűségűre besűrítjük. A tortalapot kirakjuk aszalt szilvával és amikor még folyós a krém  ráöntjük a tortára amit értelem szerűen a formában hagyunk, így szép sima lesz amikor meg keményszik.A már megkeményedett krémre ráhelyezzük a tortalap másik felét.
Nekem túl nagy volt a tortaformám így nem tudtam félbevágni a tortát.
Én marcipánnal húztam be de lehet csokival vagy kókuszreszelékkel is díszíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése