Eredeti portugál recept a férjem nagymamájától. A főzést is meghagytam Neki, mármint a páromnak és nagyon meg voltam elégedve a végeredménnyel!
Tehát 2 személyre:
2 szép nagy szelet Kabaleau friss, vagy felolvasztott. Ennek a halnak markáns íze van és a húsa is feszesebb, nem esik olyan könnyen szét. 25 dkg gomba, 1 cukkini, 1 hagyma, 1 kisebb pritaminpaprika, póréhagyma zöldje, olívabogyó, 1 paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, fűszerek: só, bors, tárkony és rozmaring. Egy lábasba olívaolajat öntünk, ráhelyezzük a felszeletelt zöldségek kb. 1/3-át a paradicsom kivételével, a nagyobb darabokra vágott hal felét, majd befűszerezzük. Ezt megismételjük amíg minden el nem fogy, zöldségekkel zárjuk a sort. A tetejére szeleteljük a paradicsomot. Meglocsoljuk olívaolajjal és egy kis zabtejszínnel - nem sokkal mert a végén a zöldségek és hal levet ereszt. Feltesszük főni, mikor forr kis lángra vesszük és kb 50 percig főzzük.
Ők ezt rizzsel tálalják, de ha több zöldséggel készítjük remek egytálétel.
Megjegyzés: fotót a már elkészült ételről nem tudtam készíteni, túl éhesek voltunk... de biztosan lesz még ráadás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése