2011. április 9., szombat

sonkás-sajtos padlizsántekercs

Egyszerű és viszonylag gyorsan elkészíthető recept. A mennyiségek 2 személyre szólnak.
1 nagy padlizsán, előny ha szép hosszú. A padlizsánt megmossuk és hosszába vékonyan felszeleteljük. Jól besózzuk mindkét oldalát és kb 20 percig pihentetjük. Amíg "izzad" elkészítjük a paradicsom mártást: 1 kisebb hagymát pucolunk, apróra felkockázzuk, olajon megpirítjuk és adunk hozzá egy gerezd fokhagymát. Mikor szép üveges a hagymánk ráöntjük a paradicsomlevet/sűrített paradicsomot, befűszerezzük oregánoval, bazsalikommal, borssal, felforraljuk.
Közben "kiizzadt" a padlizsánunk, leöblítjük a sót róla. Minden szeletre teszünk egy vékony bacon/füstölt sonka szeletet, reszelt sajtot, és ezt is befűszerezzük. Szorosan feltekerjük és fogpiszkálóval rögzítjük. Egy hőálló tálba rendezzük, rákanalazzuk a paradicsom mártást és előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük.
Zöld salátával kínáljuk.


Megjegyzés: egy élelmiszer előállításáról szóló műsorban láttam egyszer, hogy tulajdonképpen a sűrített paradicsom a legjobb választás, mivel azt szabadföldi érett paradicsomból állítják elő. Nehezen lehet az érett paradicsomokat szállítani és sok van belőle, ezért rögtön feldolgozzák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése