2011. április 10., vasárnap

mustáros-zabtejszines heringsaláta

Gyermek korom nagy kedvence a hering. Az az üveges, savanyú lében... azt hiszem Bismarck heringnek hívják. De valahogy az utóbbi tíz évben rá se bírtam nézni. Most úgy döntöttem, adok még egy esélyt ennek a halacskának. Jól jártam, mert találtam egy remek receptet, csak egy kicsit kellett paleositani.

Tehát végy egy üveg heringet (én 2 főre a felét csináltam meg), 1 kisebb savanykás almát és 1 kis fej hagymát. Apróra felkockázunk, a heringeket falat nagyságúra vagdossuk. Egy salátás tálba öntjük az egészet, ízlés szerint savanyú uborkát karikázunk bele.
Elkészítjük az öntetet: ehhez a mennyiséghez egy csapott kiskanál mustárt, két ek. majonézt (paleovitalon megtaláljátok a receptet) és kis zabtejszínt, borssal, esetleg kis citromlével kikeverünk.  Ráöntjük a salátánkra és 1-2 órára a hűtőbe tesszük érni.
Valamilyen paleo kenyérrel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése