Férjem addig-addig nyaggatott amíg megpróbálkoztam az ischler paleós változatával. Szerintem jobb mint az eredeti, nem is kell bele liszt.
25 dkg finomra őrölt mogyoró vagy fele-fele arányban dió
2 tojás sárgája
1 ek méz, illetve édesítés ízlés szerint
annyi vaj, hogy gyúrható tésztát kapjunk (az se baj, ha kicsit ragadós ekkor tegyük be a hűtőbe pihentetni/keményedni)
A hozzávalóból tésztát gyúrunk és vékonyra kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kiszúrkáljuk és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, majd még melegen lekvárral összeragasztjuk. Mikor kihűlt temperált csokival bevonjuk. Temperált csoki leírását http://paleolihlet.freeblog.hu/categories/Edessegek/ itt találjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése