2010. december 21., kedd

zimtsterne alias: fahéjas csillag

Klasszikus német karácsonyi keksz, sok változata van, többek között lisztmentes is:
50 dkg őrölt mandula
5 tojásfehérje
csipet só
xukor/ stevia vagy méz
1 citrom héja és leve
2 ek fahéj
A tojásfehérjét a csipet sóval, xukorral kemény habbá verjük, félreteszünk belőle egy csészényit a díszítéshez. A maradék fehérjébe  belekeverjük a mandulát, fahéjat, citromot. 0,8 cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, csillagformával kiszurkáljuk, bevonjuk a tojásfehérjével majd 140 fokon 10 percig sütjük.

Tipp:
Ha mézet használunk kicsit több mandula kell bele, vagy esetleg csak 4 tojásfehérje.
A tészta kicsit ragadós, de ha a formát mindig vízbe mártjuk és úgy szurkálunk nem ragad annyira.
A tésztába lehet tenni reszelt narancshéjat is, vagy pár csepp narancsaromát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése