2013. április 14., vasárnap

magyaros karfiolsaláta



Ma csülköt ebédeltünk és kellett hozzá egy saláta. A hűtőben kallódott egy maradék fej karfiol, meg egy megkezdett paprika... A férjem nem rajongott az ötletért, hogy ezekből csináljak salátát de kidobni kár lett volna, így mégiscsak megcsináltam :-) Ítélete: "rosszabbra számítottam" :-)
Hogy miért magyaros? 
Lehetne a paprikától is ami benne van... de én a színe miatt adtam ezt a címet neki :-)



Hozzávalók:                                Öntet:
karfiol                                          só, bors
kaliforniai paprika (piros)             olívaolaj
újhagyma                                     citromlé
petrezselyem (friss)                       mustár 
                                                    méz

A karfiolt alaposan megmossuk, apró rózsákra szedjük és sós vízben 10 percig főzzük, majd lecsöpögtetjük. Míg fő felkarikázzuk az újhagymát, apróra vágjuk a paprikát (én meghámoztam) és a petrezselymet. Egy külön pohárkában/tálkában kikeverjük az öntetet. A karfiolt még melegen összekeverjük a többi hozzávalóval és az öntettel, hagyjuk kihűlni. Optimális esetben 1-2 órára hűtőbe tesszük pihentetni.
Nálunk ez elmaradt, de így is finom volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése