2013. április 11., csütörtök

gyömbéres répa-édeskömény serpenyöben

Elöre kell bocsájtsam, hogy nem szeretem az édesköményt. Eddig nem is vettem, nem tudtam mit kezdeni vele. Furán néz ki, a szaga az ánizséra emlékeztet amit nem szeretek, de próba képp ezúttal kipróbáltam.
Meglepöen jó lett, úgyhogy máskor is fogok csinálni.







2 személyre:
2 nagy répa
1 édeskömény gumó
150 ml almalé
gyömbér friss vagy szárított por
1 nagyobb fokhagyma gerezd
 só, bors
fehér balzsamecet, olivaolaj

A répát megpucoljuk és kb. 5 cm-es lapocskákra szeljük. Az édeskömény két végét levágjuk és azt is vékony csíkokra szeljük. A jó öreg serpenyöben  elöször a répát az almalében a fokhagymával, gyömbérrel pároljuk, majd félidöben hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt édeköményt. Addig fözzük amíg az almalé elpárolog, ez kb 10 perc. A végén füszerezzük és kis olivaolajjal, balzsam ecettel meglocsoljuk.
Bármilyen hús mellé kiváló köret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése