500 gramm pasztinák
3 tojás
1 nagyobb hagyma
fokhagyma ízlés szerint (2-3 gerezd)
só
bors
zöldfüszerek (lestyán, petrezselyem tárkony stb..)
A hagymát felkockázzuk és zsíradékon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát.
A spenótot alaposan megmossuk durvára vágjuk és a hagymához adjuk úgy 5 percet fonnyasztjuk, hogy a spenótlevelek összetöppedjenek.
A pasztinákot megpucoljuk félcentis karikára vágjuk (jó ha a pasztiak nagyobb, nagyobbak lesznek a szeletek) és sós vízben puhára fözzük, ez kb 10-15 perc.
Egy tüzálló edényben (jénai) rétegezzük a pasztinákot és spenótot majd nyakonöntjük a felvert befüszerezett tojásokkal és az elömelegített sütöben aranybarnára sütjük.
Még a páromnak is ízlett pedig nem egy pasztinák rajongó :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése