Eltelt megint egy év, újabb szülinapi torta készült...
Hozzávalók:
a tésztához
4 tojás
10 ek víz
3-5 dkg xukor
3 ek kakaópor
10 dkg gesztenyeliszt
a töltelékhez
kb 40 dkg fött gesztenye, vagy 1-2 csomag gesztenyepüré
3-5 dkg xukor (ìzlés szerint)
15 dkg vaj
a díszítéshez
fél kiló meggy vagy meggybefött
agar-agar vagy zselatin
Elöször elkészítjük a tésztát, a tojássárgákat a vízzel és xukorral fehéredésig sürüre keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és lisztet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük (már amilyenre sikerül) és óvatosan a masszába forgatjuk. Elömelegített sütöben tüpróbáig, ez kb 15 perc sütjük.
A krémhez a gesztenyét ha darabos összetörjük és a vajjal, xukorral krémesre keverjük, ha gesztenyepürét használunk kevesebb vaj kell bele.
A krémet a tortára kenjük, jól megrakjuk meggyel és a tasak szerint elkészített zselatinnal, vagy agar-agarral nyakonöntjük. Én utána betettem a mélyhütöbe így elég volt neki 10 perc, hogy megkeményedjen. Mindezt még a formában csináljuk így nem folyik össze-vissza egyszerübb vele dolgozni. A végén késsel leválasztjuk a forma faláról. Esetleg lehet próbálkozni sütöpapírral a forma oldalára amit a végén csak le kell húzni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése