2010. október 21., csütörtök

klaralábélevél leves

Kevesen tudják, hogy a karalábé levele nem csak hogy ehető de több vitamin van benne mint a gumójában. Kár lenne kidobni! A minap a közértben épp a karalábé leveleket szedték le a gumóról és tették egy szemetesbe, gyorsan megmentettem egy párat. Így a leves szinte ingyen volt.. :)
2 személyre végy kb 6-8 szép nagy karalábélevelet. Vágd őket apróra és szintén apróra vágott hagymával vajon vagy olajon dinszteld meg egy kicsit. Engedd fel 5 dl vízzel, fűszerezd:  só, bors, fokhagyma, (házi vegeta) lestyán, borsikafű, vagy kinek épp mi van otthon. Főzd 15-20 percig amíg megpuhul, majd turmixold össze. Tedd vissza a tűzre és önts hozzá zabtejszínt, forrald fel.
Tálaláskor meg lehet szórni parmezán sajttal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése