2010. szeptember 24., péntek

Retekleves

A minap gyönyörű piros retkeket vettem, azt a répa formájút. Egy nagy csomóval adtak nagyon olcsón, így elhoztam majd csak lesz belőle valami.
Még egy éve vendégségben voltam ahol az előétel retekleves volt. Nosza felcsaptam az internetet és rákerestem. Ez lett belöle...
Piros retek, személyenként kb. fél szál. Alaposan lekefélni, nem kell megpucolni, majd a nagy lyukú reszelőn lereszelni. A retek zöldje se megy kárba mert abból is aprítunk bele 1/4 arányban és a tálaláshoz is teszünk félre egy kicsit.  Vajon kicsit megpirítani, hogy levet engedjen és felönteni zöldséglével (én vizet és bio/reform port használok, a lényeg hogy ne legyen benne adalékanyag csak a szárított zöldség. Akinek házi van annál jobb én sajnos lusta voltam csinálni.) és egy kis kókusztejjel. Arányok 3/4 : 1/4;  víz : kókusztej.  Mikor megfőtt pürésítjük. A tálaláskor megszórjuk a félretett retek zölddel, illetve aki szereti pirított durvára vágott dióval.
A férjem kétkedve fogadta, de derekasan belakmározott belőle és kérte az ismétlést!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése